מקאלן היא מזקקה של וויסקי סקוטי – סינגל מאלט, שהוקמה לפני קרוב ל- 200 שנה בצפון הרמה הסקוטית, אחד ממרכזי ייצור הוויסקי העולמיים. המזקקה הוקמה בשנת 1824, ובראשית דרכה עוד מכרה את הוויסקי שלה בכדים עשויים חרס. מקאלן נחשבת כיום לאחד ממותגי הוויסקי הנחשבים והנחשקים ביותר בקרב שתייני הוויסקי, ומשנת 1968 המנייה של המזקקה נסחרת בבורסה. כיום עובדים במזקקה כ- 200 עובדים, אך רק 9 מהם קשורים לייצור הוויסקי עצמו. בטח לא תתפלאו לשמוע שהוויסקי היקר ביותר שנמכר אי פעם במכירה פומבית היה מתוצרת מקאלן. למזקקת מקאלן יש 6 'עמודי יסוד' שהם בעצם הקווים המנחים שלה במה שקשור לייצור הוויסקי:
- בית רוחני – הייצור ממשיך להתבצע בניין המזקקה המקורי, שהוא גם הסמל של מקאלן, שנבנה לפני יותר מ- 300 שנה.
- דודים קטנים – זיקוק הוויסקי מתבצע בדודים קטנים יחסית עשויים נחושת, שצורתם הייחודית מהווה חלק מתהליך הזיקוק ומעניקה לוויסקי את הטעמים המיוחדים.
- חיתוך האלכוהול המשובח – במהלך ייצור הוויסקי בוחרים באופן סלקטיבי רק את האלכוהול המשובח ביותר.
- יישון בחביות מיוחדות – יישון הוויסקי, התהליך שאחראי למעשה על 80 אחוזים מהטעם הסופי, נעשה אך ורק בחביות שמיוצרות מעצי אלון שגדלו בספרד ובאמריקה. החביות ליישון וויסקי שימשו לפני כן ליישון יינות שרי לתקופה של שנה וחצי.
- צבע – הצבע של הוויסקי מוענק לו באמצעות היישון, ולא בעזרת תוספות מלאכותיות כמו קרמל, מה ששומר עליו גם בחשיפה לאור.
- אלכוהול יחיד במינו – המזקקה, תהליך הייצור, העובדים, והתשוקה לדבר, הם שהופכים את המוצר ליחיד במינו.